• Knjiga zavisnost od kockanja sa terapijskim prirucnikom
  • Zavisnost od interneta i video igara

Vesti iz Udruženja

Dr Mladenović učetvovao na stručnoj konferenciji ‘’Drustveno odgovorno poslovanje u igrama na sreću - prevencija patološkog kockanja i zaštita omladine’’

b_400_200_16777215_00___images_slika1.jpg

U Beogradu, 19. maja 2015. godine u konferencijskoj sali opštine Zvezdara, održana je stručna konferencija pod nazivom  ‘’Drustveno odgovorno poslovanje u igrama na sreću - prevencija patološkog kockanja i zaštita omladine’’ u organizaciji Sektora za igre na sreću Unije poslodavaca Srbije i reprezentativnog poslodavačkog udruženja priređivača igara na sreću Jakta.

Opširnije...

LEČENJE

Kada se zavisnik od kockanja javi na lečenje ima već obilje ličnih, porodičnih, socijalnih problema, a često i problema sa zakonom. Pored toga, moguće je da neki prihijatrijski bolesnici ( na primer, oni koji boluju od afektivnih poremećaja, poremećaja ličnosti ili zloupotrebe supstanci) kockaju na patološki način, tako da postoje udruženi poremećaji: prvi, koji se odnosi na pomenuto mentalno oboljenje i drugi, koji je kompulzivno kockanje. To vešti kliničari treba da ustanove, tako da slučaju udruženih poremećaja, leče prvo primarno oboljenje što olakšava samo lečenje patološkog kockanja.

 

 

 

Pažljivo ispitivanje lepeze problema, kao što su porodični, legalni i dr. predstavlja imperativ u tretmanu i rešavaju problema kocke. Ukoliko bi se zanemare biološki, psihološki ili socijalni aspekti,to bi svakako kompromito-valo rešavanje problema kocke. U nekim slučajevima, ukoliko postoji mogućnost suicida, preporučuje se bolničko lečenje koje može biti korisno da bi se pacijent distancirao od grupe sa kojom je do sada kockao.Takođe je važno obaviti razgovor sa osobama iz njegovog okruženja i utvrditi da li su oni na neki način podržavali njegovo bolesno ponašanje. Treba tačno utvrditi kod koga je i koliko uzimao novca, koliko duguje i na koji će način vratiti pozajmljeni novac. Na početku terapije sve mora da postane ''transparentno'' svima : lekaru, pacijentu, osobama iz kruga porodice i drugima koji su mu bliski, tj. ''mreži''. Svaka tajna, prikrivanje iz ''najbolje namere'', ostavlja prostor kockaru i daje mu šansu da nastavi sa svojom bolesnom igrom i ličnim propadanjem.

Postoje razni oblici lečenja patološkog kockanja, koje može biti: individualno, grupno i porodično lečenje. Najefikasnije je porodično lečenje, koje sadrži i edukaciju o tome šta je patološko kockanje i koje posledice ostavlja.

 

Pretraga

Anketa

Igre na sreću koje najčešće igrate?

Kladionica - 30.7%
Slot i poker aparati - 16.7%
Elektronski rulet - 25.4%
Online kockanje - 4.4%
Berza - 0%
Loto - 1.8%
Ne igram ništa - 21.1%

Ukupno glasova: 114
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 28 sep 2015 - 00:00

Testovi

Ko je Online

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova