• Knjiga zavisnost od kockanja sa terapijskim prirucnikom
  • Zavisnost od interneta i video igara

Vesti iz Udruženja

“Klub Šansa“ na 4th South-East European Gaming Expo Belgrade

klub sansa na sajmu

Udruženje građana za borbu protiv patološkog kockanja „Klub ŠANSA”, bio je jedan od učesnika 4th South-East European Gaming Expo Belgrade, koji je održan na beogradskom sajmu u periodu 27 – 29. 04. 2010. godine. Na ovoj manifestaciji bili smo  jedini izlagači iz oblasti prevencije patološkog kockanja i rehabilitacije lečenih zavisnika od kocke.

Opširnije...

Mlađi, siromašniji ljudi skloniji problemu sa kockanjem

Studija objavljena u martovskom broju časopisa „Journal of Gambling Studies“ urađena na Univerzitetu u Bafalu SAD.

„Problem kockanja je češći kod odraslih amerikanaca nego zavisnost od alkohola, ukazuje nova studija. 

Nalazi, iz istraživačkog instituta za bolesti zavisnosti na Univerzitetu u Bafalu, menjaju neke poglede na ovu bolest iz  prethodnih istraživanja i široko uverenje da je patološko kockanje mnogo ređi  problema od alkoholizma. Stručnjaci su analizirali dva nacionalna istraživanja - jedno od 2.631 odraslih i starijih od 18 godina i drugo od 2.274 mladih ljudi, uzrasta od 14 do 21 godine – kako bi utvrdili  obrasce kockanja i pijenja alkohola u različitim uzrastima. 

 

 

Nalazi koji se se odnose na kockanje otkrili su  da  se kockanje i čestih problemi vezani za kockanje povećavaju tokom tinejdžerskih  godina, i dostižu vrhunac  u 20 tim i 30 tim godinama života, a zatim opadaju  nakon 70 godine života. 

 

Istraživači su takođe otkrili da je kockanje više nego duplo češće među muškarcima u odnosu na   žene, 28 % prema  13 %, kao i da muškarci dostignu vrhunac kockanja u svojim kasnim tinejdžerskim godinama, dok se  među ženama javlja u  kasnijim godinama života. 

 

Istraživači su takođe otkrili da češći  problemi sa kockanjem rastu kako opada socio-ekonomski status, i da učešće u kockanju uopšte ima tendenciju opadanja, kako socio-ekonomski status raste. „

 

Pretraga

Anketa

Igre na sreću koje najčešće igrate?

Kladionica - 30.7%
Slot i poker aparati - 16.7%
Elektronski rulet - 25.4%
Online kockanje - 4.4%
Berza - 0%
Loto - 1.8%
Ne igram ništa - 21.1%

Ukupno glasova: 114
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 28 sep 2015 - 00:00

Testovi

Ko je Online

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova